LCF – The Lounge at Lime Grove

The vision is to enhance the college community by providing a much improved social space facility at each site. A colourful, high quality and comfortable place where staff and students can relax for a coffee break, meet visitors to the college, spend time informally between classes, utilise the university’s Wi-Fi connection, display student work and hold impromptu discussions with colleagues. The college needs to continue with a consistent and creative vision of the new social spaces developed in the east end sites in 2011.

The aim of the Lime Grove project was to create a colourful, high quality and comfortable place where staff and students can relax for a coffee break, meet visitors to the college, spend time informally between classes, utilise the university’s Wi-Fi connection, display student work and hold impromptu discussions with colleagues. It will also provide space for visitors and interviewees who currently sit in reception. One key feature would be to open up the lounge in B007 to the exterior landscaped space subject to local planning and heritage status checks.

Up until the summer of 2012, the room that became the lounge was a teaching space.

Development work by contractors;

The decoration has been mostly completed, with striking feature wall to complement the wonderful brick fireplace and restored parquet flooring. Note the door and strip lighting have been removed.

Instead of a stationery cupboard we now have this arched doorway from the main reception and new fashion lab, a student resource and study space.

 

The lounge.

One observation is that the laptop tables are not used for working on, despite being height adjustable. So a lesson learned.

Students have quickly made themselves at home…but then this is their space, somewhere that they did not have at this site.

Counter for laptops, lunch or leaflets…

Gilt effect picture frames now show student work, another factor in allowing students to take ownership of their space. The exhibited work was chosen by students and will be rotated during the year.

In December, an intimate event was held in the Lounge, ex-frontman of Doctors of Madness Richard Strange in discussion with costume designer, Vicki Russell. With thanks to Manoj Mistry for photography.

20130123_182519_resized

20130123_181028_resized

 

Next door is the Fashion Lab, a student resource space which is managed by Creative Director, Tony Sullivan.

This space is now available as a drop in facility for students and staff to use for group work, research, meetings with staff and the anticipated magazine development sessions with the Creative Director, whose office is adjoining.

This office has recycled pine table tops as part of the sustainability drive to source environmentally friendly furniture where possible, and it looks good too!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s