LCF – Redeveloped learning space at Lime Grove

Lime Grove developments – Summer 2012 – Seminar Room A105

This seminar room needed a total refurbishment along with new audio visual technology to accommodate 25 students. Agreement was sought that the space would not be timetabled by courses needing a messy art based facility, rather a seminar space for group based learning activities.

One of the key spatial design considerations was to incorporate the plectrum shape tables that have been used in a seminar room at our John Princes Street site. However these were to be of a larger size, each side would be 2m in width, to accommodate six students in total. The chairs would be the standard Cinto chair on castors from Humanscale. these inexpensive cantilevered and stack-able chair have proved to be very comfortable as well as meeting the college’s sustainability commitments to environmental procurement.

One of the estates challenges was how to treat the wall tiles that were clearly original but in quite a bad state of repair. It was decided that they should be painted but those at the front should be cleaned up so as to aid the aesthetics of the feature wall colour. This mirrors the colours used in the new social space, The Lounge. It will be interesting to see if any students notice the similar colour palette.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s